e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Dimarts, 1 de desembre, més de 80 persones es reunien al Món Sant Benet per formar-se sobre menús adaptats per a al·lèrgics i per a vegans de la mà de la Fundació Alícia, entitat referent en gastronomia.
L’ACCAC organitza una formació exclusiva per a les cases de colònies i albergs titulada “Menús per a tothom. Al·lèrgens, cuina vegetariana i de territori”.
Per ajudar a entendre i aplicar la normativa, com també havia fet la Generalitat, AECOSAN ha editat una guia d’aplicació de les exigències d’informació alimentària.
El programa recull els punts de vista d'al·lèrgics i metges, així com de professionals de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i del sector de la restauració.
La informació es pot proporcionar oralment, però sempre se n'ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic perquè la puguin consultar tant el personal com les persones consumidores i autoritats de control.
Aquest programa informàtic on-line permet detectar i gestionar els al·lèrgens i intoleràncies alimentàries, alhora que en facilita informació als consumidors finals.
La informació pot ser facilitada de forma escrita, clara i a prop dels aliments o bé col·locant cartells a la zona de venda o consum que detallin com obtenir aquesta informació.
Si es dissenya un bon 'Pla de control d’al·lèrgens', i s’integren els següents consells en un sistema d’autocontrol sanitari (APPCC), és possible treballar amb garanties.
Serhs Distribució i l’ACCAC van oferir solucions per afrontar la nova normativa en una acte informatiu en què van participar 43 instal·lacions juvenils.