e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Cada cuina és diferent i és necessari avaluar el perill de contaminació creuada introduint-lo al sistema APPCC, però la revista "Restauración colectiva", ofereix algunes pautes que poden ajudar a analitzar si hi ha risc de contaminació creuada.
Des del passat 20 de juliol els productes per a celíacs s'etiqueten de manera diferent. D'acord amb un nou reglament europeu, l'etiquetatge diferencia ara entre els productes sense gluten i els que són molt baixos en gluten i, conseqüentment, no aptes per a les persones amb intolerància o celíaques.
APP CeliacsCatalunya és la nova aplicació mòbil per informar-se en tot moment i des de qualsevol lloc dels productes aptes per a persones celíaques i serveis per a aquest col·lectiu.
L’Associació de Celíacs recomana als restauradors que comprovin l’etiqueta dels aliments, o bé en demanin una fitxa al proveïdor. Serhs Distribució llança una nova línia de productes càrnics sense gluten.
Una normativa europea, que es farà efectiva a partir de juliol del 2016, regularà les normes d’ús de les indicacions ‘sense gluten’ i ‘molt baix contingut de gluten’.
Us proposem la recepta d'un pastís asteca que inclou pollastre, pebrots verds, tomàquets i ceba i que és apte per a persones al·lèrgiques a l'ou i intolerants al gluten.