e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Des de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària s’està treballant en un document dirigit als menjadors de col·lectivitats perquè no hi hagi dubtes sobre les condicions que han de tenir els aliments per tal de poder realitzar les donacions.
Fem recull d'un seguit de consells en vídeo basats en les normes bàsiques per manipular els aliments amb seguretat: neteja, separació, cocció i refredament.
Un reglament del 2010 va traslladar aquesta responsabilitat als operadors econòmics. La norma ressalta la necessitat d’adaptar la formació i de que aquesta sigui continuada.
El document ha de servir per elaborar un sistema d’autocontrol als comerços del sector de l’alimentació. El sistema APPCC i els prerequisits són eines fonamentals de la prevenció.