Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 08/01/2020

Les 4 normes bàsiques per garantir la seguretat alimentària a les cuines

Fem recull d'un seguit de consells en vídeo basats en les normes bàsiques per manipular els aliments amb seguretat: neteja, separació, cocció i refredament.

La formació del personal i l’aplicació de bones pràctiques són elements fonamentals per a la seguretat alimentaria en les activitats de restauració. Amb l’objectiu de sensibilitzar i promocionar pràctiques correctes en la preparació i servei de menjar al públic, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha elaborat un seguit de peces audiovisuals on es recullen les pràctiques correctes d’higiene recomanades. La finalitat d’aquests vídeos és ajudar a les empreses i els treballadors del sector de la restauració a disposar d’eines per adquirir coneixements bàsics en matèria d’higiene dels aliments i així contribuir a millorar la formació en l’àmbit de la restauració.

Netejar, separar, coure i refredar els aliments

Els quatre principis que cal recordar per a una bona higiene en la manipulació dels aliments són les quatre normes de seguretat alimentària: Netejar, Separar, Coure i Refredar per prevenir les toxiinfeccions alimentàries.
 
 

Recordeu mantenir les quatre normes de seguretat alimentària per assegurar-vos que els aliments que prepareu i serviu en el vostre allotjament siguin segurs:
 

Netejar: Protegiu els aliments de qualsevol contaminació i feu una neteja acurada dels espais.
  • El rentat de mans
  • Neteja i desinfecció
  • L'ordre i la neteja del magatzem d'aliments
SepararEviteu les contaminacions encreuades (aliments cuinats i crus), ja sigui per contacte directe o a través dels estris, les mans.
  • Separar els aliments crus dels cuinats
  • Conservar els aliments tapats
CoureCoeu completament els aliments, assegurant-vos que no en queda crua cap part. 
  • Coeu amb seguretat
  • Reescalfeu els aliments amb seguretat
Refredar: Refrigereu els aliments cuinats a la nevera, a una temperatura mínima de 4ºC.
  • L'emmagatzematge refrigerat
  • Refredeu ràpidament
     
Podeu veure tots aquests continguts en format vídeo sobre les normes bàsiques de manipulació d'aliments, disponibles també en llengua castellana, adreçats a treballadors i gestors d'activitats de restauració i similars. 
 

Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Cr. Viladomat, 174, 08015 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - [email protected]
Edició: