Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 06/10/2018

Receptes per elaborar panellets amb els menuts

Són la rebosteria casolana per excel·lència de la tardor. El seu origen es troba en antics cultes funeraris que consistien en elaborar i portar menjar a les tombes dels difunts. Descobriu com preparar aquest dolç amb què també es divertiran els més menuts de casa.

Hi ha mil maneres de fer panellets, segons el costum i la imaginació familiars; però habitualment es fan amb una massa de sucre, rovells d'ou i ametlla (de vegades també s'hi barreja patata o moniato) que es decora i complementa amb aliments de la temporada com els pinyons, les ametlles, el codonyat, les fruites confitades o el coco. Aquí us proposem una recepta ben senzilla. Recordeu que també hi ha receptes de panellets aptes per a persones intolerants a l'ou, a la llet i al gluten.

Ingredients:
- 250 g ametlles crues ratllades
- 200 g sucre
- 200 g patates
- 100 g confitura codony
- 50 g coco ratllat
- 75 g pinyons
- 1 ou
- 25 g ametlles torrades
- 1 llimona
- Fècula
- 3 cireres confitades

Elaboració:
Bulliu les patates amb pell i tot, peleu-les, feu-ne un puré sec i deixeu-lo refredar completament. Afegiu-hi després el sucre, les ametlles i raspadura de llimona. Barregeu bé els tres ingredients, primer amb la forquilla i després amb una espàtula de fusta. Aixafeu la barreja sense remenar-la fins que quedi unida. Si es treballés massa, s'estovaria i costaria més de formar i preparar els panellets. 

Decoració:
- De pinyons
Agafeu trossets de pasta i feu-ne boles petites. Poseu els pinyons en un bol junt amb un ou sencer i barregeu-ho tot. Agafeu les boles i les aneu passant pel bol dels pinyons fent pressió amb les mans perquè la decoració quedi ben enganxada.

- D'ametlles
Feu unes barretes petites amb una mica de pasta, passeu-les per clara d'ou i arrebosseu-ho amb ametlles trinxades.

- De coco
Calculeu la mateixa quantitat de pasta que de coco, en volum -no pas en pes-, barregeu-ho bé i, en fer els panellets, doneu-los forma de piràmide.

- De cirera confitada
Feu unes boles petites aixafades, arrebosseu la part de sobre amb sucre i poseu-hi al mig mitja cirera.

- D'avellana
Barregeu les avellanes ratllades (en guardarem 5 o 6 de senceres) amb part de la pasta, i a partir d'aquí seguiu el procés dels panellets de cirera, però col·locant una avellana al mig.

- De codonyat
Amb la pasta formeu una tira de quatre centímetres d'ample i col·loqueu-la sobre una bossa de plàstic. Poseu la confitura de codonyat al llarg. Ajudant-vos del plàstic, feu un rotlle. Després talleu el rotlle al biaix. Seguidament, passeu la part de sobre per sucre.

Els panellets de pinyons acostumen a ser els més populars. Tot i això, sempre es pot deixar volar la imaginació i tothom pot elaborar panellets dels gustos i formes més sorprenents.



Potser t'interessa: 'Panellets sense ou, sense llet i sense gluten', 'La Castanyada, una tradició mil·lenària', 'Experiències de tardor', 'Temporada de bolets'.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Av. Portal de l'Àngel, 7 4rt. M/N 08002 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - [email protected]
Edició: