Malgrat que el curs començarà el 12 de setembre, l'inici de les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny es podrà endarrerir fins al 18 de setembre d’acord amb la gestió de l’avaluació extraordinària o d’altres tràmits que es duguin a terme abans del començament de les classes. En aquest supòsit, caldrà compensar l’endarreriment amb dies de lliure disposició o amb l’endarreriment del dia de finalització de les classes al desembre o a final de juny.
El calendari també determina que el curs escolar acabarà el 19 de juny, llevat en els ensenyaments de règim especial, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica. També s’estableix que les proves extraordinàries de l'educació secundària obligatòria es faran del 18 al 23 de juny de 2020. Les proves extraordinàries del 1r curs de batxillerat, dels cicles formatius d'ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d'accés als cicles formatius es faran del 2 al 4 de setembre de 2020. Per als cicles formatius de formació professional i el 2n curs de batxillerat les proves extraordinàries es faran el mes de juny, després de les proves ordinàries.
Les escoles, instituts i altres centres educatius de Catalunya poden elaborar el seu propi horari, seguint les indicacions del Departament d'Educació.
- L'horari de l'educació infantil, educació primària i educació especial no pot començar abans de les 8.30 ni acabar més tard de les 18 h. Al migdia, obligatòriament, hi ha d'haver un descans de dues hores.
- L'horari de l'educació secundària obligatòria (ESO) és de 30 hores setmanals, comprèn normalment horari de matí i tarda, i no hi pot haver més de tres tardes lliures.
- El batxillerat es pot fer en horari intensiu de matí o tarda.
- La formació professional s'ha de fer obligatòriament al matí o a la tarda.
Les vacances de Nadal el proper curs seran entre el 21 de desembre i el 7de gener, ambdós inclosos. Per Setmana Santa les classes s’aturaran entre el 4 i el 13 d’abril, ambdós inclosos.
Dies festius
Tenen la consideració de dies festius els que determini la disposició corresponent del
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els dos dies de festa local. En cas que un o ambdós d'aquests dies de festa local caiguin en dia no lectiu, els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició dins el curs escolar corresponent.
Els centres poden establir tres dies festius de lliure disposició que s'han de distribuir equitativament entre els tres trimestres, no poden coincidir amb els d'inici i final de les classes, s'han de preveure en la programació general del centre i s'han de comunicar als serveis territorials.
Excepcionalment, els serveis territorials poden autoritzar la proposta per part de la direcció dels centres d'establir els dies de lliure disposició consecutius en un mateix trimestre. En aquest cas cal l'acord previ del consell escolar de centre.
El calendari laboral de 2020: només un pont, però cinc caps de setmana llargs
l calendari laboral per a l'any 2020 contempla 12 festius, però un únic pont, entre el 5 i el 8 de desembre.
L'any vinent, però, tindrà 5 caps de setmana llargs: del 4 al 6 de gener, de l'1 al 3 de maig, de l'11 al 13 de setembre, del 10 al 12 d'octubre i del 25 al 27 de desembre.
El Consell de Relacions Laborals de la Generalitat, presidit pel conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha aprovat els 12 festius del 2020:
- 1 de gener (Cap d'Any): dimecres
- 6 de gener (dia de Reis): dilluns
- Divendres Sant: 10 d'abril
- Dilluns de Pasqua Florida: 13 d'abril
- 1 de maig (Dia del Treball): divendres
- 24 de junt (Sant Joan): dimecres
- 15 d'agost (l'Assumpció): dissabte
- 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya): divendres
- 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya): dilluns
- 8 de desembre (Immaculada Concepció): dimarts
- 25 de desembre (Nadal): divendres
- 26 de desembre (Sant Esteve): dissabte
- No apareix al calendari el dia de la Constitució, que cau en diumenge. La diada de Sant Jordi, que no és festiu, caurà en dijous.
A aquest calendari s'hi han de sumar dues jornades més de festes locals retribuïdes i no recuperables que podran proposar els ajuntaments.
El calendari escolar, sempre actualitzat
D'aquesta manera, es fa més senzilla la tasca de planificar activitats, colònies i sortides amb un calendari sempre actualitzat i consultable des de qualsevol dispositiu.
Com afegir el calendari escolar català
D'una manera fàcil i automàtica, les persones que ho desitgin podran incloure les vacances, diades i festes més destacades del calendari escolar al seu Google Calendar i tenir actualitzades, per exemple, les dates de Setmana Santa, dijous gras o la Segona Pasqua del curs vinent. El procediment que s'ha de seguir per afegir-lo és molt ràpid i senzill:
a)
Clicant a l'enllaç i acceptant que s'agregui el calendari.
b)
Clicant l'enllaç i després el símbol + de la cantonada inferior dreta.