La futura llei de la reforma horària, que el Parlament té previst aprovar durant el tercer trimestre d'aquest any, vol donar un important paper accelerador als ajuntaments. El repte és gran, però els impulsors de la reforma són conscients que les administracions locals han de tenir un paper clau per aconseguir el canvi organitzatiu que preconitzen. Per això la tasca als municipis ha estat intensa i els resultats comencen a fer-se visibles. De moment ja hi ha 106 municipis que s'han adherit a la iniciativa de la reforma horària. Esther Sánchez, presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària, es felicita per la xifra però subratlla que encara representa només un 11% del total de municipis i que, per tant, el repte de la implantació al territori encara és gran. “Cal vèncer moltes resistències tant racionals com emocionals”, assenyala.
Sánchez va clausurar ahir una jornada a Barcelona per presentar públicament la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària. Durant la jornada una dotzena de representants municipals i portaveus d'entitats van exposar les iniciatives que s'han portat a terme per aconseguir avançar en la conciliació laboral i familiar. Les exposicions van servir per posar de manifest les dificultats d'implantació i com costa superar algunes inèrcies.
Tots els municipis van insistir en la importància de la conscienciació i que s'acabi generant la necessitat per part de la ciutadania. La majoria han introduït canvis en les jornades laborals dels empleats i també han avançat els horaris dels plens i de les activitats culturals.
Potser t'interessa: La reforma horària proposarà que les escoles acabin a les quatre de la tarda,
25 mesures perquè les entitats de lleure educatiu adoptin la Reforma Horària, La reforma horària té full de ruta, Les cases de colònies: una oportunitat quotidiana per a la Reforma Horària, La Generalitat aposta per la reforma horària.
Font:
El Punt Avui
