Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 13/06/2018

Fes la teva coca de Sant Joan

T'expliquem pas a pas com fer una coca per llepar-se els dits i celebrar la revetlla de Sant Joan.

La recepta de la coca de Sant Joan (per a 3 coques)

Ingredients per a la massa:

- 65 g de farina sense refinar (10-11% de gluten)
- 6 g de llevat de forner
- 120 ml de llet
- 4 ous
- 390 g de farina sense refinar (10-11% de gluten)
- 9 g de sal
- 230 g de mantega pomada sense sal
- Per acabar la coca
- 600 g de fruita confitada
- sucre blanc
- pinyons
- 1 gota d'anís dolç

Elaboració


1. Escalfem la llet al microones perquè sigui tèbia (de 32 a 38ºC).

2. Triem un bol gros i hi aboquem els 65 g de farina. Desfem el llevat amb els dits i el barregem amb la farina.

3. Tirem la llet al bol i, amb un batedor de mà, barregem els ingredients del recipient. Hem de fer-ho a poc a poc, perquè no faci grumolls.

4. Un cop feta la crema, la deixem al voltant de 30 minuts a temperatura ambient perquè faci esponja.

5. Batem els ous i els anem incorporant, a poc a poc, a la esponja, mentre amassem lentament.

6. És el moment d'incorporar-hi la resta de la farina, sense parar d'amassar.

7. Deixem reposar la massa 5 minuts a temperatura ambient i hi incorporarem després la mantega, sense parar d'amassar.

8. Tirem una mica d'oli amb un esprai al damunt de la massa i l'emboliquem amb paper film, sense pitjar gaire i la deixem a la nevera unes 4 hores com a mínim.

9. Perquè la massa no s'adhereixi, impermeabilitzen la superfície on la treballarem amb una mica d'oli.

10. Estenem la massa amb un corró i la decorem amb fruites confitades, sucre, uns pinyons i unes gotetes d'anís pel damunt. Deixem reposar la coca un parell d'hores perquè fermenti.

11. Posem la coca al damunt d'una superfície antiadherent i a sobre de la safata del forn. Introduïm la safata al forn, al voltant de 200 graus, durant 20 minuts.

Potser t'interessa: Amb Sant Joan arriba l'estiu i Recomanacions per passar una bona revetlla.




Font: TV3

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Av. Portal de l'Àngel, 7 4rt. M/N 08002 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - [email protected]
Edició: