Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 27/09/2017

Aquesta tardor, emociona't de colònies

La tardor és un bon moment per sortir a caminar pel bosc, visitar una granja o fer gimcanes que ens descobreixin les peculiaritats d'animals, flors i fruits en aquesta època de l'any.

Ja ha arribat la tardor i les cases de colònies i albergs de l’ACCAC ja tenen a punt les seves propostes d’activitats i estades per als mesos de tardor. Es tracta de propostes lúdiques i educatives que complementen a la perfecció el període de convivència amb companys i professors a l’inici de curs. A més, també hi ha opcions per a famílies o grups d'amics que vulguin viure d'una forma original els colors, les olors i els sabors d'aquesta època de l'any. La tardor és un bon moment per sortir a caminar pel bosc, visitar una granja o fer gimcanes que ens descobreixin les peculiaritats d'animals, flors i fruits en aquesta època de l'any. També comença a fer el temps per passar unes hores dins de casa, on podem aprendre a treballar la llana, crear sacs d’olor o aprofitar les propietats de les herbes remeieres.
 
Una de les festes més antigues d'aquesta temporada és sens dubte la Castanyada, les instal·lacions juvenils de l'ACCAC proposen, per exemple, anar a collir castanyes, aprendre a torrar-les i, fins i tot, conèixer la Marieta Castanyera. També hi ha activitats que inclouen disfressar-se, fer manualitats o cuinar panellets. I totes elles ens conviden a tastar la gastronomia de la festa!
 
D'altra banda, la tardor també és temps de verema: una bona ocasió perquè els més petits coneguin les vinyes i el raïm. Amb aquesta finalitat, algunes cases de colònies posen al descobert els secrets del cicle vegetatiu de la vinya, els processos pels quals passa el raïm fins que arriba a la taula, i el funcionament d’un celler i d’una bodega. Un parell de propostes inclouen la collida, aixafada i transport del raïm a la manera tradicional. A més a més, com el vi, un altre producte de temporada és l'oli. Per conèixer-lo millor, s'organitza una visita al trull on es premsen les olives i a un molí d’oli en funcionament. Aquestes activitats incorporen una segona part pràctica sobre com distingir les millors olives per a menjar i com collir-les i macerar-les. Es tracta de propostes vàlides per a totes les edats, i el millor moment de l’any per dur-les a terme és des de principis de novembre fins a mitjans de desembre.
 
Sense deixar de banda la gastronomia, la tardor també és època de bolets. Sortir a caçar-los pot ser una bona excusa per passejar pels espais naturals catalans, amb diversos recorreguts segons les edats dels participants i el tipus de bolets que es vulguin collir. Durant l’itinerari, petits i grans poden aprendre a recol·lectar els bolets de forma respectuosa amb l’ecosistema i a diferenciar els que són comestibles dels que no ho són. Algunes activitats també mostren les múltiples possibilitats gastronòmiques dels bolets i quin procediment cal seguir per a confitar-los i així poder-ne gaudir fora de temporada.

Navega per les etiquetes

lleurecolòniestardor

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Av. Portal de l'Àngel, 7 4rt. M/N 08002 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - accac@accac.cat
Edició: