La sessió, que se celebrarà al Món Sant Benet el dia 1 de desembre, estarà impartida per una entitat referent en la matèria: la Fundació Alícia. L’objectiu serà dotar als assistents de les eines i els coneixements necessaris per poder gestionar de manera segura els al·lèrgens a les cuines de les seves instal·lacions. També orientar-los en el cas d’oferir menús per vegetarians i vegans així com facilitar-los idees per aprofitar la cultura gastronòmica de cada zona com a valor afegit de la oferta de les cases i albergs.
La Fundació Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Treballa per trobar solucions culinàries a les necessitats alimentàries concretes que provoquen determinades malalties. Per això també col·laboren amb menjadors col·lectius per ajustar la restauració a les necessitats i diversitats que presenta cadascun dels grups. També investiga gastronòmicament i científicament amb el propòsit de generar coneixement en tots els aspectes tecnològics que formen part de la cuina, des de l’ús de noves tècniques i productes fins a l’optimització de processos tradicionals.
La jornada compta amb el suport de Serhs Distribució, empresa col·laboradora de l’ACCAC en distribució alimentària. En el cas de les instal·lacions que no han tingut plaça per a la Jornada a la Fundació Alícia, poden inscriure's a la llista d'espera per si es produís alguna vacant.
La sessió s'inclou en el Pla de formació 2015-16 de l'Associació, una aposta per la formació com a factor clau del creixement i millora del sector mitjançant l'adquisició de competències professionals i l'aprenentatge continu. Algunes de les sessions encara tenen places disponibles.
Potser t'interessa: Oberts els cursos formatius de l'ACCAC per a les instal·lacions juvenils.