El sector del lleure (representat pels sindicats CCOO i UGT i les organitzacions empresarials ACELLEC, La Confederació i ACCAC) ha assolit aquest mes de febrer un preacord per al III conveni col·lectiu del lleure, que entre altres aspectes preveu increments salarials, nous grups professionals i la modificació de l'article referent a la jornada especial de les cases de colònies.
Després de quatre anys de negociacions, el principi d'acord al qual han arribat sindicats i patronals contempla
tres trams d’increments salarials progressius: un primer tram des del setembre del 2014, un segon tram des del gener del 2015 (ambdós amb caràcter retroactiu) i un últim tram el setembre del 2016. Segons la norma, les empreses i entitats disposaran d’un període de dos mesos des de la publicació al DOGC del conveni per abonar els endarreriments que s’hagin generat.
D'altra banda, el preacord també inclou
canvis en l’organització del treball. D'acord amb els dictàmens de la reforma laboral, s'acorda una nova classificació i organització de les categories professionals, que passen a denominar-se "grups professionals". A més a més, s’amplia a 150 hores la possibilitat de distribuir la jornada de forma irregular.
En el cas de les cases de colònies (campaments i activitats anàlogues), aquesta distribució irregular de la jornada es detalla en la
modificació de l'article 41 del conveni. La redacció més aclaridora d'aquest article era una de les demandes plantejades per la patronal del sector de les cases de colònies, que reclamava "adequar l'organització del treball a la realitat de l'activitat de les instal·lacions per tal de garantir la qualitat educativa de la mateixa".
El conveni del lleure educatiu afecta entre 25.000 i 30.000 persones -en funció de l’època de l’any- que treballen en l'àmbit del lleure educatiu i sociocultural.
