Una cinquantena de joves catalans, representants de trenta entitats juvenils del país, han analitzat aquest cap de setmana a l’Àgora Jove del
Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) quin és el paper dels joves en el món local i quines mesures cal adoptar per tal de transformar les polítiques de joventut en aquest àmbit.
Fruit d’aquesta anàlisi, les entitats han reclamat més polítiques d'emancipació (com ara l’increment del parc públic d’habitatge i de les cooperatives d’habitatge en règim de cessió d’ús) i han denunciat una excessiva regulació de l’espai públic per part de les ordenances municipals i de civisme, que han considerat "poc inclusives i que dificulten la pròpia participació juvenil".
D'altra banda, en matèria de salut i gènere, els assistents a l’Àgora Jove han debatut propostes per a l'actualització de l’educació afectivo-sexual i han analitzat el paper de les entitats juvenils com a espais d’apoderament i de cohesió social.
A més a més, els participants també han reivindicat la promoció d'iniciatives d’autogestió juvenils i mesures de foment de l’associacionisme, en un context en què, segons han dit, "diferents poders públics impulsen lleis que dificulten i burocratitzen l’activitat associativa i de la societat civil en general".
Davant d’aquest escenari, les entitats assistents a la trobada han constatat la necessitat d’una major democratització de les polítiques locals de joventut, per tal de fer-les més pròximes i participatives.
Sota el títol “Els i les joves, motor local! Transformem pobles i ciutats”, l’Àgora Jove ha donat el tret de sortida a la campanya de foment de la participació juvenil i d’incidència política que el CNJC promou de cara a les eleccions municipals del proper 25 de maig.
Foto: CNJC