En primer lloc, perquè la fruita de temporada local sol requerir molt menys temps de transport, amb la qual cosa se sol recollir al punt de maduració òptim i per tant és molt més saborosa i agradable al paladar dels nens. I segon, perquè la fruita és un complement alimentari important en la dieta de les criatures.
A més, les fruites d’estiu suposen una aportació important d’aigua, per la qual cosa, alhora que són riques en sals minerals que ajuden a recuperar el que es perd a través de la suor, són una font important d’hidratació i, a més, gràcies a l’aportació de sucres que contenen, amb elles també estaràs donant al nadó una font extra d’energia. Les instal·lacions juvenils poden gaudir de bones fruites de temporada, sucs, hortalisses i verdures gràcies a l'
acord de col·laboració de l'ACCAC amb el Grup Serhs.
Així doncs, fruita és indispensable per al seu desenvolupament. Malgrat això, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició afirma que només el 20% dels nens mengen el consum recomanat de fruites i verdures.És important que aprenguin que han de menjar de tot i que es pensin maneres diferents per animar els infants a menjar-ne. Aquí us donem algunes idees:
1. Macedònia de fruites: Les peleu i les talleu a trossets. Hi afegiu una mica de taronja i llimona i també una mica de sucre. Deixeu refredar-ho unes hores i ja us ho podeu menjar!
2. Sucs i batuts: És una forma molt discreta de menjar fruita sense que se n’adonin. Només cal exprimir la fruita i afegir-li sucre. Els batuts els aporten les vitamines de la fruita i també la llet.
3. Gelat de fruita: Aquesta és una altra manera sana i fàcil de fer que mengin fruita, sobretot ara a l’estiu.
Font:
Ara