Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 17/04/2013

S'aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya

L’objectiu del Pla és mantenir l’alt nivell de seguretat alimentària tenint en compte totes les etapes de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum.
El Govern de la Generalitat ha aprovat el Pla de seguretat alimentària 2012-2016, un pla interdepartamental que defineix les diferents accions públiques en matèria de seguretat alimentària. La política de seguretat alimentària a Catalunya és un dels elements bàsics de la protecció de la salut de la ciutadania i és una responsabilitat compartida en la qual participen diferents departaments i organismes oficials de la Generalitat amb responsabilitats en salut, agricultura, alimentació, medi ambient i consum, com també les administracions locals de Catalunya, els agents econòmics de la cadena alimentària, la societat científica i els consumidors.

A més de la seva importància en salut pública, cal destacar la importància del sector agroalimentari a Catalunya, que se situa al voltant del 4% del PIB, amb una indústria agroalimentària que és el nostre primer sector industrial en vendes netes i el tercer en exportacions. A Catalunya hi ha més de 17.000 indústries alimentàries registrades i actualment és un dels principals clústers agroalimentaris europeus.



El Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2012-2016 manté 28 objectius estratègics i estableix 127 línies d’intervenció que s’emmarquen en cinc àmbits diferents, que van des de l’avaluació dels riscos, que està orientada a disposar del millor coneixement científic fins a la gestió dels riscos per a la salut, i orientada a minimitzar els riscos d’acord amb els principis de priorització, prevenció i resposta ràpida, passant per la gestió de qüestions relacionades, la qualitat dels serveis i la comunicació i coordinació de totes les parts implicades.

El Pla de seguretat alimentària ha de ser el referent estratègic de la intervenció pública en seguretat alimentària a Catalunya els propers anys. La seva aplicació ha de suposar un nou avenç i una consolidació de la política de seguretat alimentària al país dins d’una dinàmica de millora continuada en eficàcia i eficiència, fet que constitueix un actiu importat en l’àmbit de la protecció de la salut, així com també per a la imatge i la projecció econòmica de les empreses i productes alimentaris del nostre país en els mercats internacionals.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Cr. Viladomat, 174, 08015 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - [email protected]
Edició: