El passat 22 novembre es va celebrar la
VIII Jornada de les Comunitats de Pràctica (CoP) al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Amb el títol
“Cor de Coneixement i Salut”, l'acte va afavorir l’intercanvi d’experiències de treball col·laboratiu entre l’
ASPCAT i altres institucions, per reflexionar i debatre sobre l’impuls a la innovació i a l’aprenentatge en el marc col·laboratiu.
Els
professionals intraprenedors que han treballat en els CoP durant el 2018 i 2019, van tenir l'oportunitat de compartir el seu talent i els seus treballs finals amb altres professionals de la salut pública, a través d'un espai de
conversa i intercanvi d'idees, la col·laboració i el compromís dels que hi van assistir.
.jpg)
En aquesta vuitena edició, s'ha presentat el treball que els professionals de l'Agència promouen a la CoP sobre una Guia d'inspecció dels allotjaments infantils i juvenils en què l'ACCAC ha participat, aportant-hi la perspectiva dels titulars de les instal·lacions que són objecte d'inspecció. Aquesta ha estat la continuació de la tasca de reflexió, que es va iniciar l'any passat, en què l'Associació ja hi va col·laborar.
El treball final recull el protocol i la guia d’interpretació per a la inspecció dels allotjaments infantils i juvenils. Els documents estan destinats als tècnics de l'ASPCAT, encarregats del control oficial d’aquests establiments. S'han creat amb la intenció d’oferir pautes d’actuació comunes, donar eines per realitzar les inspeccions de forma objectiva i uniforme, i amb la deguda garantia de seguretat jurídica per a les persones inspectores i els operadors de les instal·lacions.
Aquesta primera part contempla tres dels cinc aspectes que acabarà recollint la Guia: el control de la salubritat de les instal·lacions, la supervisió de les condicions sanitàries i de la implementació de l’autocontrol en el sistema de subministrament de l’aigua de consum humà, i la supervisió del control i prevenció de la dispersió de la legionel·la en l’aigua sanitària.
La CoP d'enguany té la intenció de continuar treballant el curs vinent per tal d'incorporar els aspectes que falten i procurar elaborar també un document pràctic i d’acompanyament que serveixi a les persones titulars de les instal·lacions com una eina de suport, per facilitar i simplificar la implementació dels requisits de prevenció i control en l'àmbit de la salut.
Amb la celebració de les Jornades, les CoP pretenen:
- Donar visibilitat als productes finals de les CoP i conèixer les persones que els han fet possibles.
- Compartir experiències, coneixement científic i vivències del treball en CoP.
- Reflexionar i debatre sobre innovació, aprenentatge i col·laboració.
- Reconèixer la feina feta i l’assoliment dels compromisos adquirits per les CoP.
- Afavorir l’intercanvi d’experiències de treball col·laboratiu entre l’ASPCAT i altres institucions.
Amb onze anys d’experiència en treball col·laboratiu, les CoP treballen per seguir fomentant el talent intern, la innovació i l’emprenedoria en el si de l’Administració Pública.