Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 27/11/2018

La 6a Jornada Serhs donarà claus per lluitar contra el malbaratament alimentari

Les cases de colònies i albergs tindran el 12 de desembre l'oportunitat de conèixer estratègies per aprofitar millor els aliments i fer més eficients els seus menjadors.

Només el sector de la restauració malbarata cada any a Catalunya unes 40.000 tones d’aliments. Diferents estimacions avaluen que el sector de la restauració desaprofita entre un 4% i un 10% dels aliments que compra. Això comporta greus conseqüències en el medi ambient, el clima i la salut pública. A més, la reducció del malbaratament alimentari té un efecte directe sobre els costos d’adquisició d’aliments. Es pot estimar que un establiment que serveixi uns 120 àpats diaris, llença uns 10 kg o 31 euros diaris que suposen, en termes anuals, uns 3.000 kg o uns 9.200 euros.

Per aquest motiu, l’ACCAC i Serhs ofereixen la 6a Jornada Serhs, que aquest any tractarà sobre com aconseguir un millor aprofitament dels aliments amb mesures concretes per fer més eficients els menjadors de les instal·lacions juvenils. La jornada, gratuïta per als socis que s'hi inscriguin, se celebrarà el dia 12 de desembre a la casa de colònies El Xaloc i comptarà amb experts en la matèria.

Mesures legals que afecten el malbaratament alimentari, com són l’etiquetatge o la gestió de les deixalles; propostes concretes per preparar una auditoria de malbaratament i identificar, per exemple, si s’efectuen compres excessives, si el menjar es conserva adequadament, si es cuina eficientment o si se serveix massa menjar. Es tracta d’aconseguir reduir el malbaratament alimentari en les cuines de les instal·lacions tot aprofitant al màxim els recursos en benefici dels resultats econòmics, socials i ambientals.

L’ACCAC té clar que per aconseguir el repte de reduir el malbaratament d’aliments, la millora de la gestió dels residus i, per tant, l'eficiència en l'ús dels recursos cal augmentar la donació social i l’aprofitament segur del menjar per aconseguir efectes positius d'una economia circular en el medi ambient, el clima, la salut pública. Per això es necessita la col·laboració de tots els participants de la cadena alimentària, des del sector productiu, la distribució, la restauració, els consumidors, les entitats socials, els voluntaris i les administracions públiques. També de les cases de colònies i albergs.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Cr. Viladomat, 174, 08015 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - [email protected]
Edició: