El TSJ de Múrcia havia considerat ajustat a dret l’Acord del Consell de Govern de la Regió de Múrcia, del 24 de febrer del 2012, pel qual s’establien mesures en matèria de personal docent a l’Administració pública de d’aquesta comunitat. Però per al TS, amb aquesta decisió la relació laboral entre el funcionari docent interí i l’Administració educativa "queda truncada", a diferència del que ocorre per al funcionari de carrera, malgrat que "encara no han acabat les funcions, comeses i activitats que són pròpies d’aquell lloc de treball concret per al qual el funcionari interí va ser nomenat.
Activitats estiuenques
Els magistrats es refereixen a activitats no només d’estricte caràcter lectiu, sinó a d’altres que normalment es duen a terme al juliol de curs i que "contribueixen a la millor preparació del professorat i a la millor o més eficaç prestació del servei educatiu".
Poden ser l’anàlisi del curs, l’elaboració de la memòria escolar o la programació del curs amb les consegüents reunions del professorat. "De la qual cosa es priva el funcionari docent interí que va ser nomenat per a aquella situació" si és acomiadat al juny, recalca.
El TS considera oportú indicar el que qualifiquen els recurrents a la seva demanda com "una monstruositat prohibida pel Dret Laboral", és a dir, "contractar un treballador perquè realitzi les seves funcions mentre l’empresa està oberta i, quan tanca a l’estiu, acomiadar-lo i tornar a contractar-lo al setembre per no pagar-li les retribucions ubicades al període vacacional".) ha declarat nul que s’acomiadin al juny els professors interins de centres no universitaris que són contractats al setembre per exercir durant tot el curs escolar i als quals no se’ls paga així els mesos de juliol i agost. En una sentència de la Sala Contenciosa Administrativa, el Suprem ha assenyalat que es tracta d’una pràctica que vulnera el principi de no discriminació recollida a la clàusula 4 de l’acord marc sobre la feina de durada determinada, segons ha informat el TS.
El Suprem ha estimat el recurs plantejat per l’Associació d’Interins Docents de la Regió de Múrcia (Aidmur), juntament amb 74 professors interins no universitaris que es trobaven en aquesta situació. Els recurrents al·legaven que la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Múrcia en contra d’ells establia "una diferència de tracte arbitrària entre funcionaris interins i de carrera, ja que davant d’una mateixa feina –curs escolar– uns no cobren les retribucions corresponents als mesos de juliol i agost, però, els altres, sí".
Font:
El Periódico