La consellera de la Presidència i portaveu del
Govern, Neus Munté, va anunciar en el marc de la presentació de la 4a Setmana dels Horaris que el futur Pacte per la
Reforma Horària es compromet a assolir el què s'anomena l'Objectiu 2025, "un propòsit en què les institucions i organitzacions promotores es comprometen a impulsar una nova cultura dels temps de les organitzacions a favor de models més eficients i flexibles".
La consellera Munté va explicar que previsiblement al juliol tindrà lloc la signatura del Pacte per la Reforma Horària, un acte presidit pel president Carles Puigdemont que tindrà lloc al Palau de la Generalitat i que comptarà amb el suport dels diferents actors que fins ara han participat en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària. Segons Munté, el Pacte per la Reforma Horària "avança a bon ritme i amb passes segures" i té la voluntat de recollir tota la feina feta fins ara i avançar en les eines per aconseguir la racionalització horària. La consellera va explicar que després de tres anys i mig de treballs ara el canvi qualitatiu és que "entenem que ens hem de posar d'acord sobre un canvi tan important que té conseqüències positives entre tots".
La titular del Departament de Presidència va assenyalar que una de les virtuts del Pacte que se signarà és la seva "enorme transversalitat" ja que "ens afecta a tots". Segons Munté, "racionalitzar els temps, fer-los més humans, més saludables i lluitar contra les desigualtats econòmiques i de gènere es pot fer amb un canvi d'horaris". El repte, per la consellera, és "consolidar el temps com a mesura de llibertat i benestar". "L'increment del teletreball, l'avançament de la jornada laboral o el fet que la competitivitat no pot estar lligada a la permanència del lloc de treball" són algunes de les mesures apuntades per la consellera que s'inclouran en el Pacte.
Tota la informació sobre la Reforma Horària a
http://www.reformahoraria.cat/programa2017.