El
Pla de formació de l'ACCAC, que va arrencar a principis de novembre, seguirà oferint sessions i tallers pràctics sobre temes específics fins al mes de febrer, que permetran abordar les necessitats de les cases per fer front als reptes del sector i al context actual. Per aquest motiu,
l'ACCAC ofereix cada any una
proposta d'accions formatives específiques per a
professionals que dirigeixen les instal·lacions i hi treballen, tenint en compte les seves necessitats.
L’evolució permanent del món de l’educació en el lleure i les colònies escolars al nostre país porta a les cases de colònies i albergs a un procés de millora continua que els permeti actualitzar els seus coneixements i habilitats, com ara en àmbits com la gestió de recursos, sostenibilitat a les cuines i la prevenció de riscos. I és que, les necessitats formatives dels treballadors del sector comprenen àrees molt heterogènies i, en aquest sentit, el pla formatiu té en compte els diversos requeriments.
En tots els casos, les accions programades estan enfocades a l'activitat, funcionament i gestió de les cases de colònies, i són
impartides sempre que és possible per col·laboradors habituals de l'ACCAC, amb experiència directa en les instal·lacions juvenils; és a dir, professionals amb coneixement sobre el dia a dia de les cases i albergs.
Les
formacions són bonificables amb el crèdit que assigna el
Ministeri de Treball i Seguretat Social, gestionat a través de la
Fundació Tripartita, (quotes de cotització de la Seguretat Social). A més, amb l'objectiu que els cursos siguin el màxim d'accessibles als socis, també es preveuen descomptes per als titulars o empleats que no puguin gaudir d'aquesta bonificació.
Aquelles instal·lacions que tinguin interès en alguna temàtica en concret, poden
proposar-la perquè es pugui tenir en compte en futurs plans formatius.