Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 20/06/2013

Fes la teva coca de Sant Joan

T'expliquem pas a pas com fer una coca per llepar-se els dits i celebrar la revetlla de Sant Joan.
La recepta de la coca de Sant Joan (per a 3 coques)

Ingredients per a la massa:

- 65 g de farina sense refinar (10-11% de gluten)
- 6 g de llevat de forner
- 120 ml de llet
- 4 ous
- 390 g de farina sense refinar (10-11% de gluten)
- 9 g de sal
- 230 g de mantega pomada sense sal
- Per acabar la coca
- 600 g de fruita confitada
- sucre blanc
- pinyons
- 1 gota d'anís dolç

Elaboració


1. Escalfem la llet al microones perquè sigui tèbia (de 32 a 38ºC).

2. Triem un bol gros i hi aboquem els 65 g de farina. Desfem el llevat amb els dits i el barregem amb la farina.

3. Tirem la llet al bol i, amb un batedor de mà, barregem els ingredients del recipient. Hem de fer-ho a poc a poc, perquè no faci grumolls.

4. Un cop feta la crema, la deixem al voltant de 30 minuts a temperatura ambient perquè faci esponja.

5. Batem els ous i els anem incorporant, a poc a poc, a la esponja, mentre amassem lentament.

6. És el moment d'incorporar-hi la resta de la farina, sense parar d'amassar.

7. Deixem reposar la massa 5 minuts a temperatura ambient i hi incorporarem després la mantega, sense parar d'amassar.

8. Tirem una mica d'oli amb un esprai al damunt de la massa i l'emboliquem amb paper film, sense pitjar gaire i la deixem a la nevera unes 4 hores com a mínim.

9. Perquè la massa no s'adhereixi, impermeabilitzen la superfície on la treballarem amb una mica d'oli.

10. Estenem la massa amb un corró i la decorem amb fruites confitades, sucre, uns pinyons i unes gotetes d'anís pel damunt. Deixem reposar la coca un parell d'hores perquè fermenti.

11. Posem la coca al damunt d'una superfície antiadherent i a sobre de la safata del forn. Introduïm la safata al forn, al voltant de 200 graus, durant 20 minuts.

Vols saber curiositats de la festa de Sant Joan? Consulta els articles 'Amb Sant Joan arriba l'estiu' i 'Recomanacions per passar una bona revetlla'.

Font: TV3


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Av. Portal de l'Àngel, 7 4rt. M/N 08002 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - accac@accac.cat
Edició: