Ús de cookies
e-colònies.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies
Predicció meteorològica
Actualitzat el 28/06/2013

Menjar fruita durant les colònies

Serhs i l'ACCAC recomanen, a través de la campanya 'Somriures de temporada', oferir fruita com a postres dels àpats de les colònies per potenciar l'alimentació saludable també durant l'època d'estiu. Segons l’Associació Espanyola de Pediatria (AEPED), els més petits han de menjar un mínim de dos a tres peces de fruita fresca diàriament. Existeixen diverses raons per les quals hem d’acostumar als nens i nenes a menjar fruites de temporada, en aquest cas la fruita de l’estiu.
En primer lloc, perquè la fruita de temporada local sol requerir molt menys temps de transport, amb la qual cosa se sol recollir al punt de maduració òptim i per tant és molt més saborosa i agradable al paladar dels nens. I segon, perquè la fruita és un complement alimentari important en la dieta de les criatures.

A més, les fruites d’estiu suposen una aportació important d’aigua, per la qual cosa, alhora que són riques en sals minerals que ajuden a recuperar el que es perd a través de la suor, són una font important d’hidratació i, a més, gràcies a l’aportació de sucres que contenen, amb elles també estaràs donant al nadó una font extra d’energia. Les instal·lacions juvenils poden gaudir de bones fruites de temporada, sucs, hortalisses i verdures gràcies a l'acord de col·laboració de l'ACCAC amb el Grup Serhs.

Així doncs, fruita és indispensable per al seu desenvolupament. Malgrat això, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició afirma que només el 20% dels nens mengen el consum recomanat de fruites i verdures.És important que aprenguin que han de menjar de tot i que es pensin maneres diferents per animar els infants a menjar-ne. Aquí us donem algunes idees:

1. Macedònia de fruites: Les peleu i les talleu a trossets. Hi afegiu una mica de taronja i llimona i també una mica de sucre. Deixeu refredar-ho unes hores i ja us ho podeu menjar!

2. Sucs i batuts: És una forma molt discreta de menjar fruita sense que se n’adonin. Només cal exprimir la fruita i afegir-li sucre. Els batuts els aporten les vitamines de la fruita i també la llet.

3. Gelat de fruita: Aquesta és una altra manera sana i fàcil de fer que mengin fruita, sobretot ara a l’estiu.




Font: Ara



FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web.

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Av. Portal de l'Àngel, 7 4rt. M/N 08002 BARCELONA Tel: + 34 93 412 14 37 Fax : + 34 93 318 04 45 - www.accac.cat - accac@accac.cat
Edició: