'Seguretat alimentària: manipulació i control d'aliments' és el curs que ha encapçalat el nou programa de formacions que organitza l'
ACCAC aquest 2017 i 2018. Durant dos dimecres consecutius, 15 i 22 de novembre del 2017, els alumnes que s'hi han inscrit han pogut adquirir els coneixements bàsics establerts en el
Real Decret 202/2000 relatius a la manipulació d'aliments i com s'ha d'aplicar a l'entorn laboral.
El curs ha anat a càrrec del formador Xavier Beltran, tècnic superior en dietètica i nutrició, professional del món de l’alimentació que forma part de l’equip d’
AGAR,empresa d’assessorament alimentari, que ja ha col.laborat en anteriors formacions. Durant els dos dies de curs ha explicat els riscos de la contaminació microbiana dels aliments i els factors que la faciliten, recordant la importància de les mesures d'higiene que ha de prendre la persona que s'ocupa de la manipulació dels aliments als allotjaments. El temari també ha facilitat informació sobre la temperatura i temps en els procediments culinaris, la contaminació creuada, abastament d'aigua, l'emmagatzematge d'aliments, el transport d'aquests i gestió dels residus. Dins el marc normatiu, el formador ha dedicat un temps final al control de qualitat, anàlisi de perills i punts crítics de control: APPCC així com recordar les normes higiènicosanitaries.