Elaborar plats sense gluten no és una tasca fàcil, sobretot en països occidentals on el blat és el cereal de consum majoritari. A les llars on viu una persona celíaca, les famílies adopten les mesures pertinents, com també ho han de fer restaurants i menjadors d’escoles o
instal·lacions juvenils, que estan obligats a garantir una correcta atenció de les persones celíaques. De fet, des del desembre del 2014,
una norma europea obliga l’hostaleria a facilitar informació sobre els al·lèrgens als seus comensals.
Una novetat per facilitar la informació dels productes sense gluten és la nova aplicació de
Celíacs de Catalunya. Disponible per a
Android i
IOS, es pot trobar de forma àgil i ràpida, informació permanentment actualitzada de tots els productes sense gluten del mercat (classificats per família, marca, empresa i referència); i dels establiments alimentaris i d’allotjament acreditats per l’associació (per població i fins i tot en les capitals de província o per barris). A banda, l'aplicació ofereix informació sobre les activitats organitzades per Celíacs de Catalunya o entitats col·laboradores, arreu de Catalunya i Balears.
Potser t'interessa: Especial colònies sense gluten.