La sessió, que se celebrarà al Món Sant Benet el dia 1 de desembre, estarà impartida per l’entitat referent en la matèria: la Fundació Alícia. L’objectiu serà dotar als assistents de les eines i els coneixements necessaris per poder gestionar de manera segura els al·lèrgens a les cuines de les seves instal·lacions. També orientar-los en el cas d’oferir menús per vegetarians i vegans així com facilitar-los idees per aprofitar la cultura gastronòmica de cada zona com a valor afegit de la oferta de les cases i albergs.
La Fundació Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Treballa per trobar solucions culinàries a les necessitats alimentàries concretes que provoquen determinades malalties. Per això també col·laboren amb menjadors col·lectius per ajustar la restauració a les necessitats i diversitats que presenta cadascun dels grups. També investiga gastronòmicament i científicament amb el propòsit de generar coneixement en tots els aspectes tecnològics que formen part de la cuina, des de l’ús de noves tècniques i productes fins a l’optimització de processos tradicionals.
La jornada compta amb el suport de Serhs Distribució, empresa col·laboradora de l’ACCAC en distribució alimentària, i estarà oberta a tot el sector de les instal·lacions juvenils prèvia inscripció. Els socis, comptaran amb descomptes especials i, en el cas de complir els requisits i les condicions necessàries que els indicarà l’Associació, podran gaudir de la bonificació de la Fundació Tripartita.
La sessió s'inclou en el Pla de formació 2015-16 de l'Associació, una aposta per la formació com a factor clau del creixement i millora del sector mitjançant l'adquisició de competències professionals i l'aprenentatge continu.
Potser t'interessa: Oberts els cursos formatius de l'ACCAC per a les instal·lacions juvenils.